VEGANSKO, BREZ GLUTENA, BREZ MLEČNIH IZDELKOV

Čas priprave: 20min

SESTAVINE (za 1 osebo)

30-40g surove kvinoje, drobni kalčki, rdeča paprika, listi mlade špinače/rukola, češnjev paradižnik, korenje, črni ali svetli sezam. Po želji: dodatek vložene čičerike.  Dodatek za nevegane in nevegetarijance, kos popečenih piščančjih prsi.

PRIPRAVA

Surovo kvinojo pred kuhanjem najprej speremo z mrzlo vodo. Nato jo dodamo v osoljeno vodo in kuhamo približno 15-20 minut. Odcedimo odvečno vodo in ohladimo. Narežemo zelenjavo, dodamo kvinojo in kalčke in začinimo s soljo, jabolčnim kisom ali sokom limone, malce vode in oljčnim oljem. Potresemo s sezamovimi semeni.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*