PROTIVNETNO, ANTI-AGING, BREZ GLUTENA
Čas priprave: 30-40 min
SESTAVINE (za 1 osebo)
Sardine (količina po želji), 2-3 šparglji, ½ zelene paprike, ½ rdeče paprike, 1/2dl suhe zelene leče, 3 žlice ajdove kaše, mandlji, oljčno olje, morska sol, svež peteršilj, ½ žličke mletega koriandra. Solata (listi mlade špinače, motovilec, češnjev paradižnik).
PRIPRAVA
Sardine posolimo, pokapljamo z oljčnim oljem in spečemo. Ločeno v osoljeni vodi skuhamo zeleno lečo in ajdovo kašo. Ko je kuhano, v ponvi z malo oljčnega olja popražimo na kose narezane špaglje, zeleno in rdečo papriko ter dodamo lečo in ajdovo kašo. Premešamo in dodamo ½ žličke mletega koriandra. Jed potresemo s svežimi listi peteršilja in madlji. Postrežemo s solato iz mladih listov špinače, motovilca in polovičk češnjevega paradižnika.