PROTIVNETNO, BREZ GLUTENA, BREZ MLEKA, VEGANSKO
Čas priprave: 30min
SESTAVINE (za 1 osebo)
Puding: 3 žlice kokosovega jogurta/kreme, ½ žličke kurkume, ½ žličke cimeta, ščep kardamoma, ½ žlice semen indijskega trpotca.
Granola: 100g ovsenih kosmičev, 3 žlice cvetličnega medu, 1 žlica konopljinih semen, 4 žlice mletih mandljev, 2 žlički delno mletih lanenih semen, 1 žlica chia semen, 2 žlici konopljinega olja, 1 žlica oljčnega olja.
PRIPRAVA
Granola: Vse sestavine zmešamo in mešamo tako dolgo, da so vsi ovseni kosmiči omočeni. Mešanico nato razdrobimo v manjših kupčkih po papirju za peko na pladnju za peko. Sušimo pri temperaturi 160°C 10-15 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 110°C in pečemo nadaljnih 10 do maksimalno 15 minut. Mešanico dobro ohladimo in dodamo suho sadje (primer: narezane suge fige ali rezine krhljev suhih jabolk in hrušk). Preostanek granole shranimo v zaprti posodi in uporabimo za malico ali zajtrk, v kombinaciji z ovsenim, riževim ali mandljevim mlekom ali rastlinskim jogurtom.
Puding: Kokosovi kremi/jogurtu, dodamo kurkumo, cimet in kardamom in semena indijskega trpotca.
Zloženka v kozarcu: Po dnu steklenega kozarčka posujemo plast granole, nato dodamo mešanico pudinga. Postavimo v hladilnik za približno 10-15 minut, nato vrh pudinga posipljemo s plastjo granole, in lističi mandljev. Predno postrežemo po želji dodamo tudi sveže sadje. Na sliki je rezina svežega jabolka.