KONTROLA TELESNE TEŽE -Predavanje

KORENČKOV KRUH

SESTAVINE

1 skodelica koruzne moke, 1 skodelica ajdove moke, 1 žlička sode bikarbone, 1 pecilni prašek,

3 žličke semen indijskega trpotca,

2 žički delno mletih lanenih semen,

2 žlički soli,

2 skodelici drobno nasekljanega korenja

3 žlice sončničnih semen

½ skodelice ovsenega mleka,

¼ skodelice oljčnega olja

½ skodelice vode

PRIPRAVA

V večji skledi zmešamo skupaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, semena indijskega trpotca, lanena semena in sol. V manjši ločeni posodi zmešamo vodo, olje in ovseno mleko. Nato dodamo mokro mešanico v suho in premešamo. Postopoma dodajamo še korenje in sončnična semena. Če je testo preveč lepljivo, se doda še malo ovsenega mleka in vode. Če je premokro, dodamo moko.

Pečemo 70 minut na 180°C. Kruh hranimo v hladilniku v zaprti posodi do 5 dni.

 

Nazaj