BREZ GLUTENA
Čas priprave: 30-40min – (za 2 osebi)
SESTAVINE
40g suhe leče, 20g kvinoje, 1dl kokosovega mleka, 1 srednje velika bučka, malo narezanega pora, 2 lističa koromača, strok česna, kozji sir, kokosovo olje/maslo ali ghee maslo, ½ žličke kurkume, svež ali zamrznjen peteršilj, timijan, ½-1 žličke mletega koriandra, sezamova ali konopljina semena, čili – po želji in po okusu.
PRIPRAVA
Lečo skuhamo v osoljeni vodi. Ko je kuhana jo odcedimo in speremo pod vročo vodo. Suho kvinojo spreremo z mrzlo vodo in ločeno skuhamo v malo osoljeni vodi. Na kokosovem maslu ali ghee maslu popražimo koščke bučke, na koščke narezane listke koromača in kolobarčke pora. Ko je zelenjava zmehčana, dodamo kuhano lečo, kvinojo, vmešamo kokosovo mleko in dodamo začimbe.
Mešanico stresemo v pomaščen pekač ali v pomaščeno posodo za narastke. Pustimo v pečici ogreti na 180°C toliko da se kozji sir stopi. Potresemo s sezamovimi ali konopljinimi semeni ter svežim ali zamrznjenim peteršiljem. Postrežemo skupaj z basmati rižem in solato (rezine rdeče pese).